Târgul de țară la Ignat, ediția a XI-a găzduit de Muzeul Astra

Sâmbătă/duminică, 10-11 decembrie 2022, între orele 10-16, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului/ Târgul de țară

“Pentru a avea o masă îmbelșugată de Crăciun, ne pregătim ca niște buni gospodari (ce suntem!) cu preparate din carne de porc. În acest scop, au fost sacrificați 4 porci din rasele Mangalița și Bazna, fiecare cântărind peste 200 de kilograme.

Sâmbătă și duminică, pe lângă urmărirea etapelor de preparare a cărnii de porc, veți putea degusta jumări aurii, pomana porcului alături de murături puse din recolta grădinilor din luncă, ciorbă acrită cu moare de varză și cu hrean. Să nu uităm și de cârnaţ, caltaboş și tobă. “

Tot la Târgul de țară gazdele vor amenaja o expoziție cu instrumentar gastronomic arhaic – ladă de făină, scafe pentru mălai, ghioabe ș.a., care poate fi utilizat și în prezent, și o expoziție de plante aromatice – cimbru, busuioc, mărar ș.a. – obținute din grădinile Muzeului ASTRA și folosite apoi în conservarea alimentelor.

Duminică, la orele amiezii, Grupul de colindători din Șura Mică și Grupul Junii ne vor aduce vestea bună a Nașterii Domnului, prin glas de colindă.

Evenimentul este inclus în programul Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol 2022, prin care Muzeul Astra SIBIU promovează gastronomia populară.