Arhive

“Situația actuală nu este una jenantă pentru România – care și-a facut “temele”… ci pentru Europa “unită” însăși”

În ciuda eforturilor susținute de negociere depuse, Felix Stroe considetă că României i s-a refuzat pe nedrept intrarea în spațiul de liberă circulație Schengen.

“Din rațiuni politicianiste și pur electorale, Austria – țara care a profitat cel mai mult de pe urma privatizării sălbatice a țării noastre – s-a opus. Chiar în ciuda propriilor interese economice în România.
Partidul Social Democrat a fost în vârful ofensivei europene, de convingere a guvernelor care își păstrau reticența față de aderarea noastră, deplin meritată. În cadrul familiei noastre europene, prin președintele Marcel Ciolacu – proaspăt ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste – dar și alți lideri PSD, am reușit să obținem promisiunea unui vot favorabil, chiar și din țări conduse de partide de dreapta. Din păcate, o țară până acum “prietenă”, cu proprietăți și interese economice inestimabile în România, dar condusă politic de dreapta populară și extrema dreaptă, ne-a năruit eforturile. Ministerul de Externe, condus de adevăratul șef al diplomației române, președintele Iohannis, a eșuat lamentabil în demersurile de a-și convinge colegii europeni de doctrină politică. Încă un proiect ratat al liderului de la Cotroceni… Nici măcar primul.

Situația actuală nu este una jenantă pentru România – care și-a facut “temele” și a diminuat drastic migrația ilegală spre inima continentului, securizând granițele, ci pentru Europa “unită” însăși. În ultima instanță, emigranții ajung în Austria prin Ungaria, o țară membru al spațiului Schengen, dar nu din România…
Aceeași Europă, în care unii sunt buni doar pentru gestionarea la graniță a crizei refugiaților ucraineni, dar nu sunt buni și să stea la aceeași masă cu bogații și privilegiații continentului. Și să fie tratați cu egal respect și considerație”, a transmis Felix Stroe, senator PSD.