Tânăr condamnat la închisoare cu executare pentru dare de mită

Curtea de Apel Târgu – Mureș a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, în vârstă de 34 ani, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal, pe o durată de un an și s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

Hotărârea instanței este definitivă.

În fapt, la data de 17 iulie 2020, bărbatul a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 țigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal.

Ca urmare a acestei situații, la data de 22 iulie 2020, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a formulat un denunț la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, din care reieșea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească a doua zi, pentru a ,,rezolva problema”, în așa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ca urmare a denunțului formulat, polițiștii anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureș, sub directa coordonare procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliție denunțător suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării infracțiunii prevăzută de Codul Fiscal.