Persoană trimisă în judecată pentru trafic de influență, după ce a pretins 1400 de euro pentru obținerea inspecției RAR

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, luni, 15 martie 2021, a fost dispusă trimiterea în judecată a unui inculpat, persoană fără calitate specială, în vârstă de 32 de ani, cercetat sub măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, în cursul lunii noiembrie, un bărbat, martor denunțător în cauză, a achiziționat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie de la proprietar, persoană care i-a recomandat un cunoscut, ca fiind cel care-l va ajuta să înmatriculeze autoturismul în România fără a-i face modificările conform legislației în vigoare (schimbare comenzi, pedalier și faruri).

În data de 16.11.2020, cei trei s-au întâlnit pe raza municipiului Buzău, ocazie cu care martorului denunțător i s-a pretins suma de 1.400 de euro pentru a i se obține documentația R.A.R. în vederea înmatriculării. Banii urmau să fie înmânați inculpatului a doua zi, la sediul RAR Reprezentanța Prahova, dată care a fost amânată pentru ziua următoare.

Astfel, în ziua de 18.11.2020, inculpatul a primit suma de 1.000 de euro din cei 1.400 de euro pretinși pentru a îndeplini formalitățile de înregistrare a autoturismului la RAR – Reprezentanța Prahova, urmând ca diferența de 400 de euro să o primească ulterior, când se remiteau și actele mașinii. Momentul remiterii celor 1.000 de euro a fost surprins în flagrant de către echipa alăctuită din procurorul de caz și polițiștii D.G.A., ulterior cercetările fiind efectuate cu inculpatul sub măsura controlului judiciar.

Pe parcursul cercetărilor a fost identificat și inginerul R.A.R. Prahova care urma să îndeplinească procedurile specifice, documentele autoturismului fiind preluate de acesta și, ulterior, identificate în biroul directorului reprezentanței județene.