AU FOST RIDICATE!Polițiștii locali au finalizat o nouă acțiune de ridicare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului.

24 de autovehicule (16 vehicule abandonate și 8 fără stăpân) care ocupau domeniul public și pentru care a fost emisă o dispoziție în acest sens au fost ridicate și transportate în spațiul special amenajat de către municipalitate în acest sens.

Amintim că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a emis dispoziții de ridicare pentru 36 de auto abandonate sau fără stăpân, ceea ce înseamnă că 12 persoane au răspuns apelului municipalității de a elibera domeniul public de aceste rable care nu fac cinste orașului nostru.

Acțiunea de eliberare a domeniului public de vehicule abandonate care afectează imaginea orașului începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor astfel de autoturisme în diferite zone ale orașului. Colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele, în caz contrar se dispune ridicarea acestora de către administraţia locală.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului, astfel de la începutul anului și pănă în prezent au fost transmise un număr de 130 somații.

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, astfel: să stea cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public și să există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Conform legislației în vigoare orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Totodată, este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată.

Reprezentanții instituției fac apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.