Arhive

“Spunem NU războiului! Suntem solidari cu refugiații ucraineni”

Organizația Județeană PSD Sibiu a demarat o campanie de strângere de fonduri în rândul membrilor din întregul județ, pentru achiziționarea de bunuri necesare refugiaților ucraineni care ajung pe teritoriul țării noastre.

“Colegii noștri din întregul județ și-au arătat dorința de a ajuta, de a dona bani sau bunuri pentru a sprijini oamenii care în aceste zile ajung în țara noastră, în încercarea disperată de a căuta adăpost. Sunt, în majoritate, femei și copii, cu animale de companie, familii dezbinate de război, care și-au lăsat în urmă tații, frații sau soții, dar și casele și absolut tot ce au agonisit în această viață. Este de neimaginat drama prin care trec acești oameni și este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a-i ajuta.
La ora actuală am demarat deja campania de strângere de fonduri în rândul membrilor noștri. Apoi vom lua legătura cu autoritățile publice responsabile cu gestionarea situației refugiaților, pentru a vedea concret de ce bunuri și produse au nevoie acei oameni și vom achiziționa cele necesare. Sumele strânse le vom folosi inclusiv în vederea asigurării cazării pentru persoane refugiate care ajung pe raza județului Sibiu.”

președintele Organizației Județene PSD Sibiu, Bogdan Trif
Bogdan Trif

“De câteva zile, milioane de ucraineni trec printr-o dramă cumplită: războiul. Este inadmisibil ca în secolul XXI, țări din lumea civilizată să recurgă la conflict armat, indiferent care ar fi motivele.

Războiul a produs întotdeauna doar pierderi de vieți omenești, pagube materiale imense în rândul tuturor forțelor beligerante, dar și crize mondiale. Războiul înseamnă moarte și distrugere, războiul ucide oameni și frânge destine.

Facem apel la PACE! Facem apel la DIPLOMAȚIE! Facem apel la începerea negocierilor și oprirea conflictului armat care a izbucnit în Ucraina!

Omenirea încă nu a scăpat de pandemie, nu și-a revenit de pe urma acestei molime care răpus milioane de vieți și ne-a aruncat într-o criză economică de amploare. Oamenii nu mai trebuie să sufere sau să moară, nevinovați, din cauza orgoliilor unor conducători nesăbuiți.”

a mai spus deputatul social-democrat, Bogdan Trif.