Arhive

SPECIALIŞTII SPUN CĂ REȚEAUA DE ENERGIE SOLARĂ ESTE O OPORTUNITATE DE AFACERE

Energie solara este o oportunitate de afacere.. Dorința de a realiza profit a dus la dezvoltarea rețelelor de energie care la rândul lor au devenit oportunități profitabile în domeniul agriculturii.

Soarele poate fi o sursă gratuită de electricitate pentru oameni prin folosirea sistemelor fotovoltaice care transformă lumina solară în energie
Daca ai o ferma proprie sau o suprafață de teren de mai putin de un acru, iar acoperișul este construit în asemenea fel încat sa primească lumina soarelui în mod direct, atunci te poți gandi să construiești un sistem cu energie solară, ca sursă alternativă la energia electrica.

Pentru a putea demara o afacere de acest fel, primul pas este întocmirea unui plan de afaceri, în care să incluzi structura ierarhică a echipei tale și felul în care aceasta te va ajuta să îți dezvolți afacerea. O firmă de acest fel nu poate fi administrata de un singur om, așadar vei avea nevoie de ajutor specializat. Va trebui sa ai un număr minim de angajați până ce afacerea se va extinde, pentru că cineva se va ocupa de instalarea echipamentelor solare în locuințele celor care doresc acest tip de energie, în timp ce alți membri ai echipei se vor ocupa de afacere dintr-un birou.

Planul tău trebuie sa includă și o analiză de marketing. Prin analiza competiției și identificarea clientelei-țintă, îți vei da seama care este scopul afacerii tale. Competitorii tai pot fi furnizori de energie solară la scară largă, precum și alte ferme solare, ferme care întrețin turbine de vânt sau uzine hidroelectrice.
Analizează energia tradiționala din zona ta și găsește metode de a învinge concurența. Poți face reduceri la serviciile tale sau poți pregăti pachete atractive de servicii pe care firma ta să le ofere celor interesați. Fă-ți reclamă, mizează pe avantajele ecologice ale energiei pe care o poți comercializa și devino atractiv pentru cei care iubesc natura.