Omul este o colecție de temeri și fobii. Pe unele le are de cand se naste iar pe altele le capata pe parcursul vieții. Gândiți- vă doar la cei cărora le este frică de câini pentru că atunci când au fost mici au fost atacați de un dulău. Sau de cei cărora le este frică de apă pentru ca nu stiu sa inoate. Însa cea mai intâlnită este fobia socială. Aceasta se manifestă prin frica de a cunoaște oameni noi, de a te integra într-un grup de persoane aproape necunoscut și prin incapacitatea de a-ți exprima părerile și ideile în public.
Mulți sunt tentanți să confunde fobia socială cu timidiattea. De aceea nici prin cap nu le trece să ceară ajutorul unui psiholog.
Fobia socială a fost diagnosticată prima dată în anii 70. Atunci a primit și o definiție. Este o afecțiune psihică indusă de teama de a relaționa cu oamenii și frica de a-ți exprima părerile și ideile în public.
Cei mai predispuși să dezvolte o fobie socială sunt adolescenții. Asta nu înseamnă că boala nu îi poate afecta și pe adulți. Ea apare datorită faptului că oamenii nu mai relaționează în mod real și direct.
În orice caz, dacă suferiţi de fobie socială nu e cazul să vă panicaţi. Nu e ceva ireversibil. Ajunge să mergeţi la un psiholog, care să vă indice tratamentul care vi se potriveşte cel mai bine.
Leave a Reply