Arhive

ȘI LA ULTIMA ÎNTRUNIRE A CONSILIERILOR LOCALI DIN MEDIGIDIA PE ANUL 2014 AU EXISTAT MULTE NEÎNȚELEGERI

A avut loc ultima ședință de consiliu din 2014. În deschidere aleşi locali au fost colindați de către un grup de copii. După momentul festiv, edilii au trecut la treabă și au votat proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

În sală au fost prezenți doar 17 consilieri. Chiar dacă toate proiectele au primit vot favorabil, au existat şi subiecte care au ridicat probleme. Unul dintre ele a vizat aprobarea modificării organigramei și statului de funcții ale aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia. Consilierul Marian Butnaru susține că și-ar dori o organigramă mai simplă și oameni mai bine plătiți. Dar a avut mai multe obiecții de făcut…

În ceea ce privește proiectul de hotărâre care vizează aprobarea unui protocol de colaborare cu Asociația Save the Dogs and Other Animals, s-a pus problema ca pe viitor să se caute investitori pentru deschiderea unei biobaze. Şi asta datorită problemelor ce pot apărea din cauza câinilor fără stăpân. Consilierii spun că elevilor le este frică de multe ori să plece de la școală deoarece sunt zone cu haite de câini.

O altă problemă ridicată a apărut la aprobarea listei privind toate categoriile de documente produse și/sau gestionate, potrivit legii, ce constituie informații de interes public la nivelul Municipiului Medgidia. Asta deoarece unii aleși locali consideră că sunt documente ce prezintă date cu caracter personal ce nu pot fi accesate de publicul larg.

Pe subiectul actualizării taxelor locale, altele decât cele prevăzute de Codul fiscal, s-a discutat minute în șir. Şi asta pentru că după spusele consilierului Marian Butnaru, la mapă erau informații… nu foarte clare. Astfel proiectul a fost supus votului cu trei amendamente luate în considerare.

Alesul local Aurelian Arsene a ridicat o problemă referitoare hotărârea ce prevede aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Cimitirului ce aparține Municipiului Medgidia și se află în administrarea DGDPP . El susține că nu este mulțumit de faptul se fură din cimitir, lucru care afectează toți cetățenii care au rude înmormântate în acest loc.

La capitolul diverse, consilierii au adus la cunoștință conducerii diversele probleme ale cetățenilor. Cel care a venit cu probe pentru sesizarea pe care a facut-o, așa cum a și anunţat, a fost consilierul Marian Butnaru. El a prezentat o serie de fotografii ce demonstrează că în parcul 1 Mai există probleme grave.

Multe alte probleme au fost prezentate de către cei care se află la cârma orașului. Au fost propuse şi soluții de rezolvare pe care oamenii le aşteaptă aplicate în perioada următoare.