Arhive

ŞEDINȚA ORDINARĂ AFERENTĂ LUNII OCTOMBRIE A ÎNCINS SPIRITELE IAR UNII CONSILIERI NU AU MAI TĂCUT

Ședința de consiliu aferentă lunii octombrie a fost una gălăgioasă. Şi asta pentru că mici scântei au aprins spiritele, iar unii consilieri au avut multe de spus. Cei care s-au supărat din cauza neregulilor descoperite și-au spus punctele de vedere fără rețineri.

Consilierii locali au supus la vot cele 16 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.Şi ca de fiecare dată părerile au fost împărțite. Un subiect controversat a fost cel al rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2014. Mai mulți aleși locali au sesizat nereguli cu privire la banii alocați pentru anumite proiecte, sau documente care nu prezentau semnături. De exemplu, Dănuţ Dumitru Cotîrlă a cerut să vadă caietul de sarcini al lucrărilor de la parcul 1 Mai.

Şi Marian Butnaru este revoltat şi spune că nu i se pare normal să se mai facă investiţii suplimentare în parcul 1 Mai.

Primarul orașului afirmă însă că trebuie investiți acești bani pentru că a apărut o problemă neprevăzută.

În cazul proiectului de hotărâre care se refera la suplimentarea numărului de indemnizații acordate persoanelor cu handicap grav din municipiul Medgidia, pentru anul 2014, edilul orașului a ținut să precizeze faptul că….

Un alt proiect controversat a fost cel al trecerii din domeniul public în domeniul privat a unor construcții existente, cu destinația coș de fum. Consilierii au spus că pot apărea probleme la nivel cadastral.

Aleșii au spus că nu înțeleg de ce este acordată o sumă așa mare pentru demolarea a patru coșuri. Consilierul Dănuţ Dumitru Cotârlă chiar a glumit pe seama acestui subiect și a spus că se ocupă el de distrugerea coșurilor pentru jumătate de din suma alocată.

Când a venit vorba de societatea Apollo Ecoterm au existat păreri pro și contra cu privire la aprobarea tarifelor pentru lucrările practicate către terţi.

Camelia Pleșca a fost deranjată de faptul că președintele ședinței nu a lăsat-o să își exprime punctul de vedere.

Ultimul proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a constat în aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență la nivelul Consiliului Local Medgidia, cu referire la alesul Marian Butnaru. Cel în cauză, nu a înțeles de ce trebuie votat un astfel de proiect când de fapt ar trebui să fie doar o aducere la cunoștința colegilor.

Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate. La capitolul diverse consilierii au făcut acuzații grave și au sesizat problemele cu care se confruntă cetățenii orașului.

Consilierii așteaptă să se ia măsuri cu privire la modul de gestionare al problemelor ridicate la fiecare ședință.