OAMENII NU MAI PREGĂTESC PRODUSE TRADIȚIONALE ACASĂ, CI LE CUMPĂRĂ DIRECT DIN PIAȚĂ

Tăiatul porcului este doar o amintire. Mulți oameni spun că nu își mai permit un asemenea răsfăț și tot ce pot face este să meargă să își procure produse tradiționale de la agenții economici. Norocul cetățenilor din Medgidia a venit odată cu „Târgul de Crăciun”.

Cu ani in urma, in aceasta perioada barbatii taiau porcul, iar femeile se ocupau de pregătirea preparatelor specifice sărbatorilor de iarna. În zilele noastre obiceiul s-a cam pierdut pentru că targurile special amenajate oferă diverse produse numai bune de asezat pe masa. La Medgidia, in zona piatetei Decebal au fost amplasate mai multe tarabe unde cetatenii pot gasi sorici, lebar, toba sau jumari. Toate au fost aduse de producatori de la sute de kilometri.

Cei care au reusit sa ajunga sa isi procure cele necesare pentru masa de Craciun, au fost incantati de modul de prezentare al marfii. Şi asta deoarece au putut degusta inainte sa cumpere si au fost asteptati intr-o ambianta de sarbatoare. Mai mult de atat oamenii sustin ca in ultimii ani nu au mai avut posibilitatea sa petreaca Ignatul asa cum se cuvine, si au recurs la varianta cumpararii produselor traditionale direct de la taranii din piete.

Şi dupa degustarea produselor delicioase oamenii pot servi şi o palincă. Producatorii spun că s-au gandit la toate si au adus spre vanzare mai multe sortimente de produse alcoolice tradiţionale româneşti.