SFÂNTA SĂRBĂTOARE ADORMIRII MAICII DOMNULUI ARE MULTIPLE SEMNIFICAŢII TEOLOGICE ŞI SPIRITUALE PENTRU CREDINCIOŞI

În fiecare an pe15 august este sărbătorit Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Ziua marchează atât moartea şi îngroparea Fecioarei Maria, cât şi înălţarea ei la cer. Potrivit Traditiei, adormirea Maicii Domnului a fost vestita de de Arhanghelul Gavriil

„Fiul şi Domnul tău te cheamă: E ceasul venirii la Mine a Maicii Mele! Astăzi, aşa cum ai umplut de bucurie pe locuitorii pământului, aşa vei bucura oştirile cereşti prin urcarea ta, cea binecuvântată care ai facut să strălucească încă şi mai mult sufletele sfinţilor”.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are multiple semnificaţii teologice şi spirituale pentru credincioşi. De altfel, însăşi icoana Adormirii Maicii Domnului arată această taină a primirii mamei în braţele fiului Hristos. În iconografie, lângă sicriul binecuvântat cu trupul Fecioarei se află Iisus care poartă sufletul Macii sale, ca pe un bebeluş. Acesta este gestul suprem de reciprocitate a iubirii.

Persoanele cu nume de Maria, Marin şi derivate ale acestora 15 august este o zi de mare sărbătoare. Oamenii care au mers la biserică au aprins lumânări și s-au rugat pentru sănătatea celor cu nume de sfânt şi nu numai.

Potrivit statisticilor, la noi în ţară sunt circa 2,3 milioane de români care îşi celebrează onomastica cu prilejul Sfintei Maria, cea mai mare sărbătoare creştină a verii. Cu acest prilej și televiziunea Alpha Media urează tuturor sărbătoriţilor un sincer și călduros „La mulţi ani”