Arhive

SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA VA PERMITE PACIENŢILOR ACCESUL LA O A DOUA OPINIE MEDICALĂ

Din toamnă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va permite pacienţilor accesul la o a doua opinie medicală pentru stabilirea diagnosticului. Cea mai mare unitate medicală din Dobrogea va încheia un acord cu grupul turc de spitale ACIBADEM. Deşi în multe ţări din lume este un obicei bine împământenit, a doua opinie nu se regăseşte în practica medicală din România decât foarte rar, cu precădere în mediul privat.

În aceste condiţii, constănţenii vor putea cere o a doua părere medicală cu privire la un diagnostic primit sau analize efectuate în spitalele din Constanţa. Spitalul Judeţean este unitatea sanitară care va putea susţine aceste consultaţii, având încheiată o colaborare cu spitalul Anadolu din Turcia.

Mai multe opinii, un diagnostic corect

Un alt pas important în acest sens a fost făcut şi către grupul medical Acibadem din Turcia cu care se vor face schimb de experienţă pe neurochirurgia pediatrică. Ele nu sunt decontate nicăieri în lume, aceste consultaţii de telemedicină vor fi suportate de pacienţii care, dacă îşi permit, vor putea fi redirecţionaţi către aceste spitale.