Arhive

PE 15 AUGUST SERBĂM ZIUA MARINEI ȘI ADORMIREA MAICII DOMNULUI

15 august este una din cele mai importante sărbători ale românilor. Pe lângă faptul că este declarată zi liberă, putem spune că este o zi plină de activități pentru toată lumea. Începem de dimineață prin mersul la biserică unde serbăm Adormitrea Maicii Domnului, și continuăm cu festivitatea organizată de Ziua Marinei.

An de an, mii de credincioși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului. Pentru români Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor, astfel în multe orașe din țară sunt organizate slujbe speciale, pelerinaje, dar și manifestări artistice.

Această sărbătoare este găsită și sub denumirea de Uspenia sau Sfântă Marie Mare.

Potrivit bisericii ortodoxe, Sfânta Fecioară Maria a fost înştiinţată printr-un înger de trecerea ei la cele veşnice, iar apostolii, aflaţi în acel moment în diferite zone ale lumii, au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment.

În data de 15 august Constanța este îmbrăcată de sărbătoare. Atât în porturile maritime cât și în cele fluviale se desfășoară ceremonii dedicate Zilei Marinei Române. Mii de localnici și turiști participă pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, la manifestările dedicate acestei zile speciale pentru marinari nu numai.
Festivitatea constă în: salve de tun, ridicarea unui ansamblu de drapele, intonarea Imnului de Stat, aruncarea unei ancore de flori în apă în amintirea eroilor marinara, jocuri sportive marinărești, concursuri cu ambarcațiuni și multe altele.

An de an oamenii se strâng în număr foarte mare pentru a asista la evenimentul cu cea mai mare însemnătate pentru toți cei de la malul mării.