ȘCOALA DIN TINDA BISERICII, UN PROIECT DE SUCCES

În istoria românilor, primele școli s-au organizat în incinta bisericilor. Și la Medgidia, câțiva oameni inimoşi au gândit şi au pus în practică un proiect educaţional de acest gen care a fost denumit „În tinda bisericii” și vine în sprijinul copiilor pentru a-şi crea un drum solid în viaţă. Ei sunt îndrumați și educați de către cadre didactice și preoți.

Cu o vechime de câțiva ani, micul proiect se poate lăuda cu activități care au adus laude atât copiilor, cât și cadrelor didactice. Roadele muncii pot fi deja culese. Dacă se face bilanţul muncii de voluntariat depuse de profesori şi se analizează rezultatele copiilor se poate observa că programul are succes. Coordonatorii au trecut și prin momente grele. Unul a vizat oferirea prânzului cu mâncare caldă pentru copii. Dorința a fost îndeplinită cu sprijinul unor oameni cu suflet mare.

Micuții au reînceput activitățile din cadrul tindei. După săptămâna de vacanță ei au deja proiecte pe care le pregătesc cu mari emoții. Mai ales că se apropie luna martie.

Când spui „În tinda bisericii” rostești dragostea și credința. Asta întâlnești și în mijlocul copiilor. De la cel mai mic, până la cel mai mare cu toții vorbesc cu emoție despre ce reprezintă pentru ei locul în care se întâlnesc zilnic.

În întreaga noastră istorie Biserica română şi-a adus aportul la educarea și formarea tinerei generații. Sub ocrotirea preoților, educația şi spiritualitatea românească au putut creşte și au dat roade bune în rândul copiilor.