Arhive

LA CONSTANȚA AU RĂMAS ALIMENTE DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ NEDISTRIBUITE

Mii de pachete cu alimente oferite de Uniunea Europeană persoanelor defavorizate au rămas nedistribuite la Constanța. Dacă în primele zile oamenii se înghesuiau la cozi interminable, pachetele care au rămas par să nu fie revendicate. Reprezentanții primăriei îi așteaptă zilnic pe beneficiari și le trimit chiar și scrisori de înștiințare.

Cozile interminabile din primele zile în care a început programul de distribuire a pachetelor au fost înlocuite cu o liniște deplină. Pachetele rămase așteaptă să fie revendicate, însă nimeni nu întreabă de ele. Beneficiarii programului sunt persoane defavorizate care au un venit de maxim 400 de lei. Aceștia fac parte din rândul constățenilor aflați în șomaj sau care nu beneficiază de indemnizații, pensionari, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav și accentuat, dar și constănțeni cu pensii de urmaș. 16.100 de persoane se află pe listele beneficiarilor, iar cei 2000 care nu și-au ridicat pachetele vor primi scrisoare de înștiințare de la Primăria Constanța.

Pentru moment nu se știe ce se va întâmpla cu pachetele care vor rămâne nedistribuite. Totul depinde de hotărârea pe care o vor lua reprezentanții executivului constănțean.