Arhive

S-A DAT STARTUL NOULUI AN ŞCOLAR, DAR NU TOATE LUCRURILE SUNT PUSE LA PUNCT

Început de an şcolar cu surprize… sau una caldă, alta rece… În vederea unei colaborări bune a tuturor părţilor, s-a implementat un cod etic care ar trebui cunoscut atât de părinţi cât şi de dascăli. De asemenea multe alte schimbări s-au introdus în acest an în unităţile şcolare din România. Există însă şi probleme ridicate atât de cadrele didactice cât şi de părinţii elevilor.

Deoarece piața muncii o cere, anul acesta s-a pus accent pe școlile profesionale.
O altă noutate vine în sprijinul copiilor de etnie turco-tătară care vor beneficia de ore de limbă maternă la secțiile de liceu, postliceală și cele profesionale.

Toată lumea trebuie să ştie că le este interzis profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare. În plus, este interzis să facă meditaţii cu propriii elevi sau să aplice traficul de influenţă şi favoritismul în procesul de evaluare.

Chiar dacă școala a trecut de linia de start, sunt probleme ridicate atât de părinți cât și de dascăli. Pe de o parte sunt nemulțumiri legate de manualele de clasele I și a II-a ce nu există nici până la această oră pe băncile micuțlor, pe de altă parte, remunerarea profesorilor. Li s-a promis majorarea salariilor, iar acest lucru a fost dat uitării, deoarece profesorii se uită în portofel și nu vad mai mulți bani.