Arhive

AVOCATUL POPORULUI VINE ŞI ÎN SPRIJINUL CETĂŢENILOR DIN MEDGIDIA

Reprezentanţii Biroului Teritorial al Instituţiei Avocatul Poporului Constanţa au poposit la primăria municipiului Medgidia. Şi asta pentru a găsi soluţii la problemele cetăţenilor. Pe rând oamenii au intrat în audienţă. Un atu pe care îl au cei care solicită sprijinul instituţiei este faptul că beneficiază de gratuitate.

Cetăţenii care se simt nedreptăţiţi de autorităţile administrative s-au trezit dis de dimineață și-au pregătit actele necesare și au mers în audiență. Cu probleme diverse oamenii și-au așteptat rândul pentru a vedea cum îşi pot rezolva situaţiile.

Oamenii trebuie să știe că pot apela la Avocatul Poporului lunar, fără a li se percepe vreo taxă.

Oamenii sunt sfătuiți să facă cereri, să țină bonul de recomandată sau confirmare de primire. În cazul în care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților nu le comunică un răspuns în termen de 30 de zile privind stadiul de soluționare al dosarului, emiterea deciziei de validare sau emiterea titlului de plată, se pot adresa Avocatului Poporului pentru a le veni în ajutor.

Din sala de audieri au ieșit unii oameni încântați, dar și alții dezamăgiți de verdictul reprezentanților autorității.

Au fost numeroase cazuri care s-au prezentat în fața reprezentanților Instituției Avocatului Poporului.

De asemenea, expertul coordonator, ne-a spus că majoritatea oamenilor veniți a fost cu probleme legate de nerespectarea drepturilor de proprietate privată sau drepturi petiționare. Tot ea a relatat faptul că dreptul de propritate privată este frecvent încălcat de primării și A.N.R.P. prin asimilare și neacordare a compensațiilor la care cetățenii sunt îndreptățiți.