PENTRU UNII PĂRINŢI CUMPĂRĂTURILE PENTRU PRIMA ZI DE ŞCOALĂ ÎNSEAMNĂ EFORTURI URIAŞE

Vacanţa este aproape de final. Pe rafturile supermarketurilor au apărut rechizite şi tot ce le trebuie elevilor la şcoală. Este şi momentul în care părinţii se pregătesc. Bugetele diferă în funcţie de venitul familiei, dar şi de condiţiile impuse de unitatea de învăţământ. Însă pentru unii părinţi toate acestea cheltuieli reprezintă eforturi uriaşe.

Pentru cei mai mici dintre elevi sunt necesare caiete tip 1, blocuri de desen, penare, acuarele, stilouri şi sugative. Preţurile sunt diversificate, cel mai ieftin ghiozdan costă 30 de lei, iar cel mai scump nu mai puţin de 300 de lei.

Angajaţii de la raionul de rechizite spun că în ultimele zile numărul clienţilor interesaţi de aceste produse a înregistrat o creştere semnificativă. Însă unii vin decât să întrebe. Pentru că vor să găsească magazinele cu cele mai mici prețuri. La capitolul uniforme situaţia este îngrijorătoare…

Părinţii nu sunt dispuşi să scoată sume mari din buzunare. Chiar dacă trebuie să se conformeze cu cerințele unităților de învățământ ei spun că uneori chiar nu pot face față.

Cumpărăturile pentru începerea noului an şcolar îi lasă pe părinţi cu mai puţini bani în portofele. Ei încep cu achiziţionarea uniformei, ghiozdanul şi rechizitele de bază. Iată cum sunt preţurile:

caiet normal – 1 leu
caiet studențesc – 2,5 lei
bloc de desen mic – 2 lei
bloc de desen mare – 4,5 lei
ghiozdan simplu – 30 lei
ghiozdan complex – 300 lei

Şi uite aşa am intrat în ultima sută de metri până la startul noului an școlar. Așadar copii mai aveți câteva zile de vacanță, iar dumneavoastră stimaţi părinți puțin timp pentru a face cumpărături.