PÂNĂ LA APARIŢIA MANUALELOR, ELEVII VOR ÎNCEPE ŞCOALA CU O RECAPITULARE

Copiii din clasele întâi şi a doua nu au manuale pe bănci. Acestea nu sunt nici în formă clasică dar nici în formă digitală, așa cum a promis Ministrul Educaţiei, la preluarea mandatului. Cauza este bătălia între edituri, care a întârziat tipărirea acestora.

Pentru realizarea manualelor Ministerul Educaţiei a organizat o licitaţie, care a fost însă contestată de unele edituri. Pe 10 septembrie a început reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse. Până la apariția manualelor, elevii vor începe şcoala cu o recapitulare a ceea ce au învăţat la clasa pregătitoare. Cei de clasa întâi vor învăța după fișe, iar elevii claselor a doua vor învăța după manualele vechi, deși au programă nouă.

Până se vor încheia contractele între Ministerul Educației și editurile câștigătoare și până când școlile vor face comenzile ca manualele să ajungă pe băncile elevilor, va mai dura un timp. Învățătorii spun că programa nu poate suplini manualul, deoarece este prea ”stufoasă”, iar părinții spun că trebuie să cumpere topuri de hârtie. La finalul licitației, probabil, se va vedea cine a fost vinovat de această lipsă a manualelor și cine a profitat de pe urma ei.