PROTESTELE ÎN PORTUL CONSTANȚA CONTINUĂ

Seria protestelor din Portul Constanța a continuat cu un nou episod. Muncitorii se tem că locurile de muncă le sunt puse în pericol de procedurile de transformare a Portului Constanța în zonă turistică. În plus, protestatarii acuză de incompetenţă şi abuzuri conducerea companiei.

Ziua și protestul, în Portul Constanța. Aproximativ 200 de muncitori au protestat, din nou, împotriva Masterplanului prin care Portul Vechi ar urma să se transforme într-o zonă de agrement. Liderul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu, este de părere că Portul Constanța este un obiectiv strategic al României, care trebuie să se afle în subordinea Ministerului Transporturilor, și nu în cea a Consiliului local Constanța. În caz contrar spune el, întreg potențialul economic al portului va fi distrus.

5.000 de muncitori sunt în pericol de a-și pierde locurile de muncă. Printre aceștia se numără și Cornel, care peste câteva luni va iesi la pensie. Chiar și în aceste condiții, bărbatul protesteză alături de colegii săi.

Președintele FNSP, Mircea Burlacu, anuntă că a obținut aviz și pentru alte proteste până pe data de 20 mai.