PROCURORII DNA AU SUSPICIUNI CĂ ÎN PERIODA 2009-2013, CONSILIUL JUDEȚEAN AR FI EFECTUAT PLĂȚI NELEGALE

În afară de Consiliul Județean, procurorii însoțiți de mascați au descins și sediul Asociației de Promovare Litoral Delta-Dunării, la parcul acvatic din stațiunea Mamaia dar și la Pavilionul Expozițional. Oamenii legii au ridicat mai multe documente. Perchezitiile vizează dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat de noi fapte de coruptie.

Procurorii DNA au suspiciuni că în perioda 2009-2013, Consiliul Județean ar fi efectuat plăți de peste cinci milioane de lei, către mai multe instituții care își desfășoară activitatea în Constanța. Descinderile au avut loc si la sediul Asociației de Promovare și Dezvoltare Litoral Delta-Dunării. Oamenii legii suspectează că banii direcționați către asociații ar fi reprezentat finanțări nerambursabile din fonduri publice.

Pe lângă suspiciunea de plăți nelegale procurorii verifică și o posibilă activitate de spălare de bani care îi implică pe Sorina Gina Hortolomei Moscu suspectată că ar fi primit de la Cristian Bogdan Zgabercea peste 350.000 de lei proveniți dintr-o posibilă activitate de abuz în serviciu. De asemenea oamenii legii cred că ar fi fost furnizate documente care disimulează realitatea și au creat o falsă existență a unor relații comerciale pentru virarea banilor. Procurorii au descins și la sediul unui hotel din Mamaia aflat în proprietatea firmei la care Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky sunt acționari, la parcul acvatic din Mamaia dar și la Pavilionul Expozițional de unde au ridicat documente.

Toate actele preluate au fost duse la sediul DNA. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
foto: Ziua de Constanța