Arhive

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA A FOST REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

Președintele CJ Constanța a fost ridicat de mascați și dus la audieri la DNA! Nicușor Constantinescu a spus că e sigur că va fi reținut, iar procuroii i-au confirmat temerile. Șeful CJC a fost scos de mascaţi din sediul instituţiei, unde timp de aproximativ şapte ore au fost efectuate percheziţii. Surse judiciare au precizat, că Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice.

La ieşirea din sediul CJC, Nicuşor Constantinescu a declarat că este pregătit şi că probabil va fi reţinut.

În noul dosar, edilul județului Constanța este acuzat de abuz în serviciu, prin plata ilegală a unor contracte cu SC Soti Cable Neptun, al cărei acţionar este Sorin Strutinsky.

„Urmare a informaţiior vehiculate în mass-media privind menţionarea numelui SC SOTI CABLE NEPTUN SRL în relatările privind percheziţiile făcute de DNA la Consiliul Judeţean Constanţa şi alte locaţii, precizăm următoarele:
1. Relaţia contractuală dintre SC SOTI CABLE NEPTUN SRL şi Consiliul Judeţean Constanţa este rezultatul unui proces de licitaţie publică
2. Toate prestaţiile SC SOTI CABLE NEPTUN SRL au fost realizate în temeiul comenzilor, în scris, făcute, potrivit contractului, de reprezentanţii CJ Constanţa…”
Sursa: Comunicat SOTI CABLE NEPTUN

Surse judiciare susțin că șeful CJC ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Procurorii spun că plățile au fost efectuate în anul 2012, iar Nicușor Constantinescu a fost ajutat de un angajat al CJ Constanța, în speță Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

După mai bine de jumătate de zi pe care procurorii anticorupție au petrecut-o la sediul CJC în căutare de dovezi, Nicușor Constantinescu a ieșit pe ușile instituției însoțit de mascați și a fost condus la DNA Constanța, pentru audieri. Aici a ajuns și avocatul acestuia, Marius Mocanu.
foto: Ziua de Constanța