ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 3 Poliție Constanța, au desfășurat activități de prevenire a victimizării tinerilor la Școala Gimnazială nr. 30 ,,Gherorghe Țițeica” și ,,Colegiul Regina Maria” din municipiul Constanța.

Elevii au fost informați de către polițiști asupra potențialelor pericole, fiindu-le oferite soluții de prevenire. Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – prioritate națională și locală.

 

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii de proximitate din cadrul aceleiași secții de poliție, au desfăşurat activităţi informativ-preventive conform programelor, proiectelor și campaniilor de prevenire a criminalității implementate, atât la nivel național, cât și local.

Astfel, au fost derulate activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, în special a tâlhăriilor, în cadrul campaniei ,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!”
Polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor, care pot deveni ținta infractorilor din cauza neglijenței.

foto arhivă