POLIȚIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA FACE UN APEL CĂTRE CETĂȚENI SĂ FIE ATENȚI LA TELEFOANELE PRIMITE

Poliția Municipala din Medgidia, face un apel către cetățeni și prin intermediul Televiziunii ALPHA MEDIA. Metoda de înșelătorie accidentul revine în prim plan în județul Constanța. Oamenii legii trag un semnal de alarmă și le spun potențialelor victime să fie foarte atente pentru a nu-și irosii banii economisiti.

Potrivit polițiștilor infractorii sunt deținuti ai închisorilor din românia. Aceștia apeleaza la întamplare numere de telefon şi de cele mai multe ori victimele sunt persoane în vârstă. Făptaşul spune că este o rudă apropiată şi că a suferit un accident. Caută scuze că nu poate vorbi coerent și cere o sumă de bani, trimisă prin poștă sau alte metode electronice, pentru a se împăca cu partea vătămată. O altă variantă folosită frecvent de infractor este cea în care a fost la volanul unui autoturism și a lovit un copil ce trebuie operat de urgență. Oamenii legii spun că aceşti indivizi au si complici care se dau drept polițiști sau procurori.

Pentru a nu deveni victima unor astfel infracțiuni, poliţiştii le recomandă cetățenilor o atitudine prudentă, atat în eventuale situații premergatoare savârșirii unor astfel de fapte, cât și atunci când sunt contactați telefonic pentru a fi înștiințați de producerea unor evenimente. Cel mai bine este ca persoanele în cauză să ia legătura cu rudele despre care se spune că au suferit accidente şi să nu îţi irosească economiile.