DIRECTORUL RAJA S.A. DOREŞTE ELIMINAREA TAXEI PE VALOARE ADĂUGATĂ LA APĂ

Cu un preț de 4,67 de lei pentru un metru cub de apă, RAJA SA deserveşte 7 județe şi are peste două milioane de abonați. Este vorba de singura companie de apă din România care nu percepe taxe pe apa meteorică. Vestea bună pentru abonați este că prețul apei nu se va scumpi în acest an.

SC RAJA SA are cel mai mare proiect de investiții, dar și cea mai mare confinanțare. Singura companie din România care nu încasează taxe pentru apa pluvială nu are parte de înțelegere din partea statului.

Deși toată apa este luată din subteran prin forțe proprii, SC RAJA SA plătește facturi uriașe către Apele Române. Însă, începând de anul viitor, sursa de provenienţă a apei potabile se va schimba radical.

RAJA SA se poate mândri şi cu faptul că a depășit nivelul absorbției fondurilor europene lajungând la 64%, față de media României de 32%. De asemenea, directorul companiei RAJA a precizat că a avut întâlniri cu mai mulți miniștri pentru a-i convinge să elimine TVA la apă. Stroe a precizat că oricare ar fi rezultatul negocierilor, compania nu va majora prețul la apă în 2014.