Arhive

PESTE 500 DE LOCURI DE MUNCĂ LA DISPOZIȚIA CONSTĂNȚENILOR

Peste 500 de posturi au fost puse la dispoziția constănțenilor aflați în căutarea unui job. La Bursa locurilor de muncă, 17 companii din sectoare economice diverse și-au prezentat ofertele. Indiferent de vârstă, de experiență sau de studiile absolvite, cei interesați au depus câte un cv.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată la Constanța cu finanțare europeana. Proiectul Investește în oameni a permis celor interesați să beneficieze de servicii de sprijin și orientare pentru obținerea unui loc de muncă. Sute de constănțeni au consultat ofertele și au depus CV-uri. Cei mai mulți sunt someri iar din 400 de lei trebuie să întrețină toată familia.

Mihai are 27 și a încercat să se angajeze în nenumărate rânduri. Pentru ca timpul să nu treacă fără folos a urmat și cursuri de specializare. Diplome are ..însă locul de muncă… se lasă așteptat.

Dacă pentru cei tineri experiența este o problemă, pentru ceilalți vârsta este motivul principal care îi exclude din competiție. Gheorghe Ion are 54 de ani și de peste un an caută un loc de muncă. A apelat la toți cunoscuții și a depus CV-uri la nenumărate companii, dar fără rezultat.

Cele 17 firme din Constanța au pus la dispoziție peste 500 de locuri de muncă. Se caută barmani, ospătari, brutari, cofetari, electricieni auto, consultanți asigurări și specialiști în domeniul securității.

In cadrul proiectului european sunt organizate cursuri de formare profesională și se desfășoară programe de dezvoltare personală.