Arhive

PEDIATRIA DE LA SPITALUL JUDEȚEAN VA FI REABILITATĂ?!

Prima ședință de Consiliu Județean pe anul în curs a debutat cu o solicitatare din partea Asociației Mămicilor care militează pentru reabilitarea secției de Pediatrie din Spitalul Județean, dar și pentru construirea unei noi clinici unde copiii să fie îngrijiți în condiții optime. Consiliul Județean a promis că vor fi investiți 900 de mii de lei pentru renovarea secției din spital însă, până se va construi o nouă clinica, va mai dura.

Condițiile greu de suportat în care sunt cazați copiii bolnavi care ajung să fie internați în secția de pediatrie a Spitalului Județen Constanța, au determinat mămicile din județ să ia atitudine pentru a-și ști copiii bine. În fața plenului reunit la ședința de consiliu, două dintre mămici s-au prezentat pentru a expune punctat problemele, dar și soluțiile.

Atât copiii care ajung să fie spitalizați la secția de Pediatrie, cât și mămicile, suportă condiții igienico- sanitare deosebite și au parte de un tratament în limita posibilităților. Experiența internării poate fi considerată chiar traumatizantă.

Încercările Asociației Mămicilor de a rezolva problema au început să prindă contur. Deși ideal ar fi ca la Constanța să existe o clinică de Pediatrie, acest lucru nu se va întâmpla curând. Autoritățile județene au promis însă că secția destinată copiiilor din spital va fi renovată. Suma totală se ridică la 13 milioane de lei, iar 900 de mii lei vor fi alocati de la Consiliul Județean.

Mămicile speră totuși la înființarea unui nou spital unde să își știe copiii în siguranță, deși acest lucru ar însemna o reală concurență pentru instituțiile medicale private .

Când va începe efectiv reabilitarea secției de Pediatrie nu se știe, însă micii pacienți și mămicile speră ca lucrările să înceapă cât mai curând posibil.