Arhive

ORICE ALIMENT POATE FI INFECTAT CU BACTERII DE SALMONELLA DACĂ NU SE RESPECTĂ REGULILE DE IGIENĂ

Medicii se confruntă tot timpul anului cu anumite cazuri de intoxicații și toxiinfecții alimentare. Însă vara se înregistrează cele mai multe cazuri, datorită căldurii care favorizează degradarea alimentelor.

Înghețata, alimentele preparate cu ouă crude sau lapte nepasteurizat, sau carne de pasăre incorect preparată, sunt doar câteva dintre produsele care pot fi vinovate de infecția cu salmonella. Deoarece, această bacterie poate contamina o varietate de alimente. Ceea ce face ca în timpul anotimpului cald, numărul cazurilor de salmoneloză să crească în spitalele de boli infecțioase. De către cine este produsă această boală?

Cu toate acestea orice alimente pot fi infectate cu bacterii de salmonella. Asta în cazul in care acestea sunt manipulate de o persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contract cu alte produse alimentare deja contaminate. Care este tratamentul?

Se solicită serviciul medical de urgență în cazul în care se supectează prezența salmonellei. Diagnosticarea și tratamentul precoce pot diminua disconfortul provocat de boală și pot să scadă riscul de complicații. Astfel se previne răspândirea intoxicației alimentare cu salmonella.