Arhive

ÎN CADRUL UNUI SEMINAR S-A DISCUTAT DESPRE POSIBILITATEA ACCESĂRII FONDURILOR EUROPENE

Idei inovatoare de dezvoltare a IMM-urilor. Aceasta a fost tema principalã a seminariului organizat de cãtre reprezentantii Camerei de comert si industrie Constanta. Au fost vizate sursele de finantare europeanã pentru întreprinderi în perioada 2014-2020. La masa dezbaterilor au fost prezenti şi agenti economici din Medgidia

Medgidia a gazduit seminariul ” Caravana Entreprise Europe Network” ocazie cu care au fost oferite cateva recomandari pentru mediul de afaceri, cadrul de finantare a IMM-urilor din Romania 2014-2020, dar si modul de accesare a programelor operationale.

Provocarile majore pe care le are Romania sunt mediul de afaceri slab dezvoltat, interes scazut pentru inovare, capacitate de absortie redusã, dar si sprijin scazut acordat cercetãrii si dezvoltãrii.

Scopul activitatii este acela de a spori competitivitatea IMM-urilor ,a sectoarelor agricol si de pescuit si acvaculturã.

Au existat si agenti economici care s-au plans de faptul ca nu au reusit pana acum sa acceseze fonduri europene si din cauza dosarului stufos care trebuie întocmit.

De vinã pentru neaccesarea fondurilor de cãtre agentii economici ar fi suma prea mica alocata de cãtre uniunea europeanã pentru firme.

Autoritãtile locale au stabilit o nouã întâlnire cu agentii economici unde sã se discute despre oportunitãti de accesare a fondurilor europene, dar si probleme întâlnite pe parcurs.