Arhive

ORELE DE SPORT SUNT ADEVĂRATE LECŢII DE SĂNĂTATE

Orele de sport în unităţile şcolare nu sunt simple ore de exerciţii, ci de educaţie în sănătate. Chiar dacă unii adolescenţi fug de sport şi vin cu diverse scuze, ei ar trebui să înţeleagă faptul că educația fizică este o oră ce îndrumă elevii spre o viață echilibrată. Sportul în centrele de învăţământ îi îndeamnă pe copii să facă multă mişcare, şi să îşi menţină condiţia fizică atât în timpul anilor de studiu, cât şi după finalizarea lor.

Chiar dacă sportul este trecut în programa şcolară ca disciplină obligatorie, elevii trebuie să privească acest lucru ca pe un plus de sănătate în viața lor. În acest sens, în cazul în care copilului nu îi place să facă sport, școala s-a gândit să îl „oblige” cumva să facă mişcare. Așa cum este și denumirea orelor, educație fizică, în primul rând este vorba despre o educație care peste ani poate fi de folos pentru cei mici, și îi indeamnă să continue de-a lungul vieții să practice diverse activități sportive.

În general, exercițiile fizice efectuate în timpul anilor de studiu le dau copiilor un tonus mai bun, capacitate de a învața și de a se concentra mai bine la cursuri.
În realitate, aceste ore sunt în destul de puține, dacă ținem cont de sedentarism. Un exemplu clar al beneficiilor educației fizice este acela că ore întregi copiii stau în aceeași poziție în bănci, iar specialiștii spun că această postură afectează coloana vertebrală. Astfel căteva exerciții efectuate zilnic pot remedia sau evita problemele ce pot să apară pe viitor.

Unor elevi le plac orele de educaţie fizică în timp ce altora nu.

Specialiştii le recomandă părinților să meargă zi de zi în parc cu cel mic şi chiar să facă jogging. În acest mod, copilul va înțelege cât de importantă este mișcarea pentru organismul său și o va practica cu mult drag fără să fie împins de la spate.