Arhive

OAMENII TREBUIE SĂ APELEZE LA UNITATEA DE PRIMIRI URGENȚE DOAR ÎN SITUAȚII CRITICE

Foarte mulți oameni nu conștientizează faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe nu trebuie să ajungă dacă viața sau sănătatea lor nu sunt în pericol. Medicul de familie este cel care îi poate ajuta în situația în care au probleme de sănătate minore. La urgență trebuie să se prezinte doar în momentele critice. Programele de educație medicală vin atât în sprijinul cetățenilor cât și a medicilor cărora li se va ușura activitatea și nu vor mai trebui să ducă muncă de lămurire cu pacienții neînțelegători.

Din punctul de vedere al doctorilor, educația medicală este o problemă ce pare să nu ia sfârșit. Oamenii care sosesc la Serviciul de Primiri Urgențe cu probleme minore și au pretenția de a fi tratați pe loc, le dau mari bătăi de cap medicilor care sunt obligați prin natura și deontologia profesiei să trateze orice fel de caz.

La această secție există un triaj al pacienților sosiți, astfel ei sunt împărțiți în cazuri majore și minore. Repartizarea se face în funcție de primul consult aplicat celor care ajung la spital. Însă este nevoie de respect reciproc care trebuie să existe între pacient și cadrele medicale.

Odată cu reabilitarea ambulatoriului din Medgidia, managerul Spitalului Municipal speră ca numărul cazurilor care se prezintă la urgență să scadă cu cel puțin 20%.

În Spitalul Municipal Medgidia, sunt puțini medici de gardă la Unitatea de Primiri Urgențe, iar volumul zilnic de pacienți este mult prea mare.