Arhive

O ASOCIAŢIE DIN MAREA BRITANIE DOREŞTE SĂ VINĂ ÎN SPRIJINUL CÂINILOR MAIDANEZI DIN MEDGIDIA

O asociație din Marea Britanie a vizitat primăria din Medgidia! Şi asta pentru a vedea modul de implicare în proiectele pentru ajutorarea patrupedelor. Britanicii doresc să investească bani în proiectele destinate câinilor fără stăpân de la noi din țară, iar în acest sens efectuează vizite în mai multe localităţi din România.

Asociația Save the Dogs are în derulare mai multe proiecte în spijinul animalelor dar toate au un cost destul de ridicat.Şi pentru că este nevoie de susținere în vederea ducerii la bun sfărșit a tuturor inițiativelor, reprezentanţii ONG-ului au fost vizitați de o omologii lor din Marea Britanie care doresc să îi sprijine financiar. Însă pentru a putea încheia un parteneriat, englezii au dorit să vadă modul de implicare și gradul de interes al primăriei. În acest moment ei sunt interesați de programul asociației Save the Dogs, cu privire la identificarea animalelor fără stăpân și de clinicile mobile.

Asta înseamnă o responsabilizare a stăpânilor. Clinica mobilă este foarte importantă deoarece permite în primul rând sterilizarea și să microciparea animalelor aflate şi în satele din împrejurimi. Deşi reprezentanții din Marea Britanie au fost încântați de acest proiect, în urma întâlniri de la primărie nu s-a concretizat încă nimic. Şi asta pentru că englezii doresc mai întâi să facă o evaluare a proiectelor desfășurate si la alte primării.

La întâlnire, reprezentanții asociației din străinătate au promis că vor susține financiar proiectul pentru ajutorarea maidanezilor… astfel că dacă se va implica activ municipalitatea va putea să îl implementeze începând cu 1 ianuarie 2015.