Arhive

OFICIALII SUSŢIN CĂ NOILE REGLEMENTĂRI ALE CODULUI RUTIER VIN ÎN SPRIJINUL ŞCOLILOR DE ŞOFERI

După intrarea în vigoare a noilor reglementări impuse de Autoritatea Rutieră Română, au apărut diverse controverse în legătură cu activitatea instructorilor autonomi şi a şcolilor de șoferi. Introducerea registrului unic de evidență a cursanților le-a creat probleme celor ce îşi doreau să aibă mai mulți cursanţi în procesul de instruire.

Dacă nu înregistrează datele în evidenţa electronică, instructorii auto riscă amenzi. Reducerea orelor la 210, spun reprezentanții școlilor de șoferi, este un lucru absolut normal.

Reprezentanţii unor şcoli de şoferi spun că registrul unic permite reglementarea evidenţierii orelor efectiv lucrate de instructorii autonomi. Iar acest lucru aduce nemulțumiri în rândul formatorilor care dacă nu respectă legea nou impusă vor plăti amenzi între 4 și 6 mii lei.

Odată ce s-au redus orele de conducere au fost afectați și potențialii viitori conducători auto deoarece instructorii sunt nevoiți să mărească prețul pachetului de ore pentru a-şi putea acoperi toate cheltuielile.