MOAȘTELE SF. CONSTANTIN BRÂNCOVEANU ADUSE LA IAȘI LÂNGĂ CELE ALE SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA

Cu ocazia celebrării Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași, au fost aduse şi moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu. Credincioșii s-au bucurat că au putut atinge raclele așezate în curtea Catedralei Metropolitane. Zeci de preoți au participat la slujba de întâmpinare.

Peste 100 de mii de credincioși au venit pentru a se ruga la moaștele
sfinte ale Sfântului Constantin Brâncoveanu. Ceremonia de întâmpinare a fost oficiată de un sobor de aproximativ 50 de preoți.

Slujitorii Domnului au spus că Voievodul Mare și Sfânt este un izvor nesecat de binecuvântare pentru toți cei care caută legătura cu Dumnezeu prin acest Sfânt al Cerului. Ei speră ca în aceste zile să vină de la mic la mare ucenicii bisericii pentru a se lăsa inspirați de acest mare sfânt al Bisericii și al neamului.

Racla sfântă a fost purtată de către prelații Mitropoliei Moldovei și Bucovinei până la baldachinul de flori amenajat în curtea Catedralei Metropolitane din Iași. Oameni veniți din țară dar și de peste hotare au fost prezenți pentru a se ruga pentru binele familiei lor și nu numai. Primii care au ajuns la osemintele sfinte au stat la cozi în jur de trei ore, dar acest lucru este prea puțin important, deoarece atunci când ai credință totul este posibil.

Vremea a fost prielnică, astfel oamenii s-au putut ruga în tihnă, chiar dacă au stat la cozi interminabile.