Arhive

ABONAȚII VOR FI OBLIGAȚI SĂ-ȘI MONTEZE REPARTITOARE DE COSTURI SAU CONTOARE INDIVIDUALE

O lege schimbă din temelii modul de facturare. Astfel toți abonații vor fi obligați să-și monteze repartitoare de costuri sau contoare individuale, ceea ce va duce la dispariția plății la paușal. Un beneficiu al acestei legi ar putea fi apariția sistemului de distribuție a utilităților pe abonat prin care rău-platnicii pot fi debranșați fără a afecta întregul bloc.

În prezent la Medgidia în cadrul societății RAJA modalitatea de facturare la paușal se mai intâlnește în anumite cartiere din oraș. Pentru acei abonați costul nu este unul mare deoarece apa este consumată non-stop. Este cazul abonaților din cartierele Ali Baba sau de la barăci. Pentru societate această lege este benefică deoarece va ajuta la o facturare corectă a consumului de apă.

Potrivit actului normativ, care a intrat în vigoare la 4 august, se are în vedere reducerea consumului de energie cu 19% până în anul 2020. Astfel, toți locatarii vor fi obligați să-și monteze repartitoare de costuri sau contoare individuale ceea ce va duce la dispariția plății la paușal.