MIEREA CRUDĂ ESTE UN REMEDIU CARE DATEAZĂ DIN EGIPTUL ŞI GRECIA ANTICĂ

Mierea este un aliment miraculos. De peste șase milenii de istorie scrisă, și-a păstrat renumele de medicament și aliment. Ea se prezintă sub forma unui lichid dulce, cules din flori sau din alte părți ale plantelor, preparat și depozitat de albine în faguri. Culoarea aurie și gustul delicios sunt inconfundabile.

Rolul și acțiunea naturală a albinelor este cu adevărat uimitoare, iar rezultatul este un produs alimentar deosebit. Mierea crudă este un remediu care datează din Egiptul si Grecia antice. Medicina modernă redescoperă proprietățile de vindecare ale mierii. Cercetătorii consideră că mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere și caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care acest produs vindecă rănile.

Sportivii şi copiii activi ar trebui să consume miere întrucât aceasta le va oferi energia de care aceștia au nevoie. Mierea pură de albine este o sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier și potasiu dar și vitamine din complexul B. Pentru că albinele adună polenul de la plantele native și îl transformă în miere, consumul de miere produsă la nivel local poate preveni apariția alergiilor sezoniere. Dacă dorim să trăim sănătos trebuie să alegem produsele apicole.