Arhive

DONATORII DE SÂNGE TREBUIE SĂ FIE 100% SINCERI ATUNCI CÂND RĂSPUND LA ÎNTREBĂRI

Zi de zi oamenii bolnavi au nevoie de transfuzii de sânge. Tocmai de aceea este nevoie de un număr cât mai mare de donatori în fiecare zi. Dar știu oare cei ce recurg la un astfel de gest umanitar că sinceritatea în fața doctorului este esențială?…

Pentru a răspunde nevoilor zilnice ale celor 13 spitale din județul Constanța este nevoie de minim 50 de oameni care să doneze zilnic sânge.

Cu cât se prezintă la donare mai multe persoane sănătoase de două ori pe an, cu atât va crește mai mult numărul donatorilor siguri, „fideli”. Beneficiul oricărui om care „dăruiește” o cantitate infimă de sânge este acela că a ajutat o perosnaă bolnavă, aflată în suferință. De asemenea, există și efecte pozitive asupra organismului pentru cei ce donează.

Centrul Regional de Transfuzii Constanța asigură cetățenii că echipa face toate eforturile pentru a asigura componente sanguine la nivelul de calitate și securitate pe care dotarea și testele le-o permit. Doctotul Alina Dobrotă, susține că un element esențial care are consecințe directe asupra siguranței pacientului transfuzionat este sinceritatea donatorului. De aceea, tuturor celor care vin să facă acest gest umanitar la centru, li se adresează un număr mare de întrebări ce vizează atât comportamentul în societate cât și comportamentul sexual. Ei trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să răspundă sincer deoarece pentru toate donârile de sânge, testele nu pot oferi certitudini de 100% nicăieri în lume.