Arhive

AUTORITĂȚILE AU INTERZIS ACCESUL PIETONAL PRIN CURTEA GRĂDINIȚEI NR. 8 DIN MEDGIDIA

Zona de acces pietonal din curtea Grădiniței nr. 8 din Medgidia a devenit motiv de dispută între autorități și locatarii blocurilor din zonă. Oamenii sunt revoltați pentru că odată cu reabilitarea instituției de învățământ administrația locală a hotărât interzicerea accesului pietonal prin curtea grădiniței. Pentru locuitorii blocurilor LS1 și LS2 măsura crează nemulțumiri. Și asta pentru că vor fi nevoiți să circule pe un drum pe care îl consideră periculos.

Până de curând oamenii treceau prin curtea grădiniței pentru a ajunge la strada Poporului. Acum însă instituția de învățământ a fost împrejmuită cu gard și pentru siguranța copiilor s-a interzis accesul locatarilor de la blocurile învecinate.

Cetățenii apreciază efortul autorităților de reabilitare a Grădiniței numărul 8 dar, îi cer primarului să permită în continuare accesul pietonal al locatarilor prin curtea instituției. Edilul îi informează însă că acest lucru nu mai este posibil.

Locatarii blocurilor spun că nu pot alege cealaltă cale de acces întrucât o consideră periculoasă. Mai mult decât atât nu există iluminat public imperios necesar pe timpul nopții.

Referitor la această problemă edilul orașului spune că are deja o soluție.

Odată cu împrejmuirea grădiniței proprietarii garajelor din spatele instituției spun că nu mai au cale de acces pentru autoturisme.

Primarul Marian Iordache are o rezolvare și pentru această problemă.

După finalizarea lucrărilor, noua imagine a grădiniței îi va încânta pe părinți. Și chiar dacă sunt nemulțumiți, autoritățile le transmit cetățenilor care locuiesc la blocurile LS 1 și 2 că trebuie să accepte situația și să folosească cealaltă cale de acces existentă. Totuși oamenii așteaptă încă o măsură care să îi ajute și pe ei.