Arhive

PROIECTUL DIN ACEST AN„DESCHIDE OCHII”, DERULAT LA MEDGIDIA A AJUNS LA FINAL

Misiune îndeplinită… Elevii liceelor participante la programul „Deschide ochii” și-au prezentat proiectele de informare și conștientizare cu privire la riscurile traficului de persoane. Implicarea tinerelor nu a rămas nerăsplătită, așa că la final s-au bucurat de laudele inițiatorilor campaniei.

La Medgidia, proiectul „Deschide ochii” a durat două luni și jumătate. În tot acest timp elevele implicate au muncit din greu pentru a crea materiale cu tema propusă. Instituțiile de învățământ participante au fost: Colegiul Național „Kemal Ataturk”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” și Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu”.

Fiecare unitate de învățământ a creat câte un filmuleț prin care adolescenții și-au pus în practică imaginația dar și spiritul de voluntar pentru a transmite mai departe colegilor informații utile referitoare la traficul de persoane.

Tinerele au fost răsplătite cu brățări realizate de victimele care au reușit să scape din plasa traficanților de carne vie. De asemenea au primit și certificate internaționale care atestă că au fost membre activante în proiectul de anvergură.

Profesorii îndrumători susțin că nu i-au ajutat foarte mult, deoarece liceenii s-au organizat singuri și s-au descurcat exemplar de la bun început.

Copiii au încercat să realizeze materiale de calitate. Au promovat rodul muncii lor mai multor clase din școala lor, dar și din alte unități de învățământ. Speră ca mesajul campaniei să ajungă la toți tinerii, pentru a nu trece prin situații nedorite și nefericite.

Chiar și după finalizarea proiectului, voluntarii vor încerca să prezinte celor din jur informații de conștientizare cu privire la acest subiect. Organizatorul proiectului a fost Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane prin centrul Regional Constanța care a lucrat în parteneriat cu centrul Rațiu pentru Democrație din România, ONG-ul Nea Zoi – Grecia, ONG-ul Love 146 – Marea Britanie, Organizația Eliberare și Asociația F.R.E.E.