Arhive

MAREA ESTE FRUMOASĂ, DAR POATE DEVENI ȘI FOARTE PERICULOASĂ

Cu toții suntem nerăbdători să ajungem la mare, să ne bronzăm și să facem o baie binemeritată. Dar oare suntem conștienți de riscurile care ne pândesc în apă? Avem cunoștințele necesare în legătură cu pericolele ce se ascund în valurile mării?

Cu mic cu mare, fie că suntem turiști sau localnici cu toții mergem la plajă pentru a ne bronza. Și pentru asta avem nevoie să ne şi răcorim în mare. Dar ce ne facem dacă apar valurile ? Oare conștientizăm faptul că în momentele de furtună marea poate deveni dușmanul cel mai aprig al nostru?
Salvamarii vă transmit câteva sfaturi care ar trebui respectate ca fiind literă de lege.

„Le recomandăm turiştilor să urmărească pavilioanele ridicate de salvamari deasupra foișorului. Sunt acele steaguri de culoare roșie-galbenă care reprezintă poziția salvamarilor pe post, adică poziția de supraveghere de către salvamari. În momentul în care bate vântul, valurile încep să crească și apar curenți, se arborează un steag galben sub cel roșu și galben, care informează turiștii că în apă sunt valuri și curenți foarte puternici și se recomandă să intre apă numai cei care știu să înoate cât de cât bine. În momentul vremea crează, valuri foarte mari și puternice se ridică un steag roșu în locul celui galben și din momentul respectiv turiștii nu mai au ce căuta în apă. Ar trebui să ţină cont sfaturile salvamarului, să nu le încalce.” Cristian Sorin LUPU – Coordonator plaja Modern – Constanța

De acum încolo trebuie să fim mai atenți și mai grijulii Şi asta pentru că viața fiecărui om este mai importantă ca orice bucurie oferită de Marea Neagră.