Mandate puse în aplicare de polițiști

La data de 22 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 22 iunie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au depistat un bărbat, de 27 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie de 49 de ani, despre producerea unui conflict la domiciliul său.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 52 de ani, concubinul femeii în cauză, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi agresat-o fizic pe aceasta.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, conform prevederilor în vigoare, și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat o femeie, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Agricultorilor din comuna Cobadin, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiele. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 00.20, patrula formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm al GMJ Constanța a identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 07.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe strada Matei Basarab din municipiul Mangalia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 07.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe strada Poiana din orașul Ovidiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mihail Kogălniceanu din Eforie Nord, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acțiune a polițiștilor constănțeni

La data de 22 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Constanța au desfășurat activități de verificare la depozitul unei societăți din satul Lazu, județul Constanţa, unde au descoperit 50 de litri de produse pentru protecția plantelor, care aveau termenul de valabilitate expirat.

Deşeurile toxice rezultate au fost indisponibilizate şi izolate urmând a fi neutralizate printr-o societate specializată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Activități preventive desfășurate de polițiști

La data de 22 iunie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Constanța, au desfășurat activități de prevenire a traficului de persoane și a infracțiunilor de furt din buzunare, genți sau de portofele.

Scopul activității este instruirea cetățenilor în vederea adoptării unor măsuri de siguranță pentru prevenirea unor evenimente nefericite.

Specialiștii A.N.I.T.P. și polițiștii au oferit cetățenilor informații legate de formele de exploatare la care pot fi suspuse persoanele vulnerabile, „poveștile” pe care le pot folosi persoanele necunoscute pentru ademenirea unor posibile victime, dar și metodele prin care să solicite ajutor.