Arhive

MAI MULŢI POLIȚIȘTI DIN CONSTANŢA AU DAT INSPECTORATUL ÎN JUDECATĂ

Lovitură de teatru pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța! Mai
mulţi polițiști se plâng că nu le-au fost respectate drepturile legale. Şi pentru că nu au ajuns la o înțelegere amiabilă, oamenii legii au acţionat în instanţă Inspectoratul.

Dosarul în care polițiștii din Constanța își dau șefii în judecată a fost înregistrat la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Constanța.

Nu este singura nemulțumire care i-a determinat pe polițiști să-și caute dreptate în instanță. După ce că muncesc peste program fără să primească libere, unii dintre ei nici măcar nu sunt încadrați corespunzător pe grupa de activitate pe care o desfășoară, iar asta ar putea să-i afecteze la pensie.

Sindicaliștii spun că au urmat toate procedurile legale în demersurile lor și nu ar trebui să existe tensiuni între ei și șefii din IPJ.

Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului de Poliție este rezervată în declarații.

Din totalul celor peste 1200 de salariați ai IPJ Constanța, 850 de polițiști constănțeni s-au alăturat demersurilor pentru a le fi recunoscute și respectate drepturile. Surse judiciare spun că printre aceștia se află și nume sonore ale Poliției de la malul mării. Precedentul unei astfel de acțiuni a fost creat în vara acestui an, cînd, peste 1300 de salariați ai aceleași instituții au cerut în instanță plata sumelor corespunzătoare celui de-al 13-lea salariu pe anul 2010, actualizate cu indicele de inflaţie.