Arhive

ÎN CONSTANȚA ȘI CERNAVODĂ CANALIZĂRILE PLUVIALE NU AU FĂCUT FAȚĂ PRECIPITAŢIILOR

În weekend Dobrogea s-a aflat sub avertizare cod galben de precipitaţii. În municipiul Constanța, zeci de mașini au rămas blocate în trafic după ce străzile s-au transformat în lacuri. La Cernavodă, zilele Orașului se puteau intitula Zilele Veneției. Şi asta pentru că atât Centrul Civic cât şi străzile secundare au fost inundate.

În municipiul Constanța, intersecţia de la Butelii a devenit lac de acumulare. În zona Coiciu pe străzile Portiței, Trandafirului, Izvorului și Frunzelor apa a fost atât de adâncă încât mașinile pluteau. Autoturisme au rămas blocate în zona Dacia dar şi în staţiunea Mamaia. Pompierii de la Detașamentele Constanța Palas și Oraș au intervenit cu 5 autospeciale, doua motopompe și un camion pentru evacuarea apei din curțile si subsolurile aflate pe Bulevardul 1 Mai dar și în zona Farului.

Nici la Cernavodă lucrurile nu au stat prea bine. Codul portocaliu s-a năpustit asupra oraşului, iar Centrul Civic şi străzile adiacente au fost inundate. Pe alocuri apa a depășit 30 cm, iar traficul rutier a fost parlizat

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județul Constanța erau prevăzute aceste schimbări climatice. Avertizările meteorologilor care au anunţat cantități mari de precipitații, descărcări electrice, grindină și vijelii, s-au confirmat.