Arhive

LOCUITORII DIN MEDGIDIA DORESC SPAȚII DE DEPOZITARE DECENTE PENTRU GUNOIUL MENAJER

În Medgidia totul este posibil… Gunoiul aruncat la nimereală la colţ de stradă, în spaţiile neamenajate sau în zonele verzi a devenit o imagine obişnuită pentru locuitori. Cele mai multe containere sunt pline ochi, iar pe lângă ele gunoaiele sunt împrăștiate și oferă o imagine dezolantă… Oamenii nu mai pot suportă situația din zona spațiilor de depozitare şi doresc ca mizeria să dispară.

O plimbare prin oraș în zona spaţiilor de depozitare a gunoiului menajer poate provoca oricărui trecător o stare de greaţă. Imaginea este cutremurătoare: cutii de carton, saci cu resturi alimentare şi peturi, toate aruncate la întâmplare. Muncitorii de la salubritate trebuie să adune şi gunoaiele abandonate în zonă, însă oamenii spun că acest lucru nu întâmplă de fiecare dată.
Gunoiul aruncat la nimereală la colţ de stradă, în spaţiile neamenajate sau chiar în zonele verzi a devenit o imagine obişnuită pentru locuitori. Întrucât coșurile instalate lângă staţiile de transport în comun sunt arhipline, oamenii aruncă pe jos gunoiul, fără nicio jenă sau mustrare de conştiinţă. La urma urmei, totul ţine de educaţie!

Mizeria împrăştiată pe străzile orașului arată o altă realitate, pe cât de cruntă, pe atât de adevărată. Chiar dacă autorităţile ne îndeamnă să fim mai conştienţi şi mai respectuoşi faţă de mediul în care trăim, cei mai mulţi cetăţeni așteaptă ca edilul să facă ceva pentru ca situația să se schimbe.

Pe lângă mizeria de pe străzi zilnic vedem în jurul platformelor oameni slăbiţi, cu priviri deznădăjduite, care ore întregi caută, prin gunoaiele aruncate de alţii. Pentru că nu au din ce să trăiască consumă alimente pe care majoritatea le aruncă, iar viaţa lor se învârte în jurul containerelor.

Am solicitat edilului informații despre situația spațiilor de depozitare a gunoiului menajer. Ce măsuri vor lua autoritățile locale pentru schimba faţa municipiului?

Cetăţenii așteaptă ca imaginea Medgidiei să fie una demnă de un municipiu. Însă gunoaiele aruncate la întâmplare sau containerele devastate fac ca totul să fie un vis îndepărtat…