Arhive

LOCUITORII BARĂCILOR DE PE STRADA CIOCÂRLIEI DIN MEDGIDIA SE LUPTĂ CU VIAŢA

Pentru ei fiecare zi este o luptă cu viața. Vorbim despre locuitorii barăcilor de pe strada Ciocârlieidin Medgidia. Aici zi de zi oamenii îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Cei mai mulţi dintre nu au locuri de muncă şi trăiesc din ajutorul social.

Oamenii sunt supărați pe administraţia locală iar nemulțumirile curg: acoperișuri distruse, canalizări înfundate, reeşalonarea restanțelor la chirie, lipsa locurilor de muncă și nu în ultimul rând lipsa unui sprijin din partea autorităților.

Cu lacrimi în ochi o femeie ne povestește situația sa. Are o fată cu handicap în vârstă de 20 de ani şi pentru că a lipsit 30 minute de la locul unde era repartizată pentru a efectua muncă în folosul comunităţii i-au fost tăiate 9 zile de lucru. Spune că a plecat pentru a-i oferi tinerei pe care o are în îngrijire medicamentele, însă nu întelege de ce -au fost tăiate 9 zile şi nu una?

Locuitorii din zona barăcilor se confruntă cu diferite probleme. De la imposibilitatea achitării restanțelor la chirie și până la canalizări. Oamenii spun că s-au săturat să așteapte o rezolvare şi mai ales un ajutor din partea autorităților.

Reprezentanţii D.G.D.P.P. spun că responsabilitatea asupra spaţiilor închiriate le revine locatarilor

Cu neajunsuri, cu probleme şi cu nemulţumiri aceşti oameni încearcă să trăiască alături de ceilalți cetățeni ai orașului Medgidia. Îşi doresc să plătească la fel ca ceilalți utilitățile, dar pentru asta au nevoie de locuri de muncă… Cu toate acestea se pare că în ziua de azi un loc de muncă a devenit un lux!