Arhive

LA MEDGIDIA A AVUT LOC FESTIVALUL KURABYE

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România filiala Medgidia a organizat Festivalul Kurabye. Concursul este dedicat dulciurilor dar se bazează în special pe tradiția cultului musulman. Ca în fiecare an evenimentul a reunit cele mai pricepute doamne care s-au întrecut în arta preparatelor tradiționale.

Organizatorii spun că arta culinară îşi are originile în bucătăriile sultanilor şi deţine nenumărate secrete pe care tătarii din Dobrogea le transmit din generaţie în generaţie. Ajuns la a IV-a ediție evenimentul le oferă membrilor comunității turco-tătare posibilitatea de a degusta cele mai delicioase produse tradiționale.

Bucătăria tradițională a fost ridicată la rang de artă culinară și astfel dă un farmec aparte spaţiului interetnic dobrogean. Doamnele s-au întrecut în pregătirea celor mai sofisticate rețete de kurabye.

În cadrul festivalului a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale susţinut de ansamblul filialei Medgidia a UDTTMR. Tinerilor li s-a alăturat și corul de femei KARASU.

Toate doamnele care au participat la festivalul KURABYE au fost premiate. Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să guste din bunătățile preparate.