Arhive

LUCRĂRI SISTATE ÎN COMUNA MIHAIL KOGĂLNICEANU

Lucrările de executare la primul After School din comuna Mihail Kogălniceanu vor fi sistate. Asta ca urmare a contestației făcută la instanță de una dintre firmele ofertante. Edilul Ancuța Belu a declarat că unul agenții economici care au pierdut licitația a făcut contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor unde a pierdut din nou.

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a încheiat contractul cu firma câștigătoare și a dat ordinul de începere a lucrărilor. Totuși, societatea care a contestat licitația la CNSC și a pierdut și-a continuat demersul în instanță, astfel că autoritățile locale se văd nevoite să sisteze lucrările.

Elevii din Mihail Kogălniceanu se văd nevoiți să mai aștepte construirea unui After School, unde își vor putea petrece timpul la finalizarea cursurilor. Centrul licitat la o valoare de 152.000 de euro, are ca termen de finalizare 31 iulie, iar administrația locală susține că dacă nu respectă termenele riscă șă piardă finanțarea obținută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Proiectul „Creşterea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Mihail Kogălniceanu“ implică înfiinţarea şi dotarea centrului de asistenţă după programul şcolar tip „after school“, desfiinţarea unui teren de sport şi a împrejmuirii şi amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii.