Arhive

JANDARMI AI CONSTANȚEI S-AU IMPLICAT DIN NOU ÎN CAMPANIA DE DONARE DE SÂNGE

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și Centrul Regional de Transfuzii Constanța au repornit campania umanitară. Astfel zeci de jandarmi au spus prezent și au donat sânge. Implicarea a devenit deja o tradiție și prin gestul lor militarii reușesc să mobilizeze și alți cetățeni.

Jandarmii împreună cu superiorii lor s-au prezentat la centru pentru a dona puțin din sângele lor în favoarea celor aflați în nevoie. Consideră că este un gest de normalitate și îndeamnă și celelalte instituții să se implice în vederea conștiențizării cetățenilor.

Militarii au intart rând pe rând și au fost testați de către medici. Au completat formulare, și au răspuns la o serie de întrebări pentru a fi siguri ca sunt buni donatori. Curajoși din fire, nu au leșinat la vederea acului. Se simt mândri că îi pot ajuta pe cei ce au nevoie de tratament transfuzional și consideră că mediatizarea ajută populația să înțeleagă că este nevoie în permanență de sânge.

Activitatea medicilor este mult mai complexă decât pare. Astfel, sângele care se recoltează este procesat într-o diversitate de șase – opt tipuri diferite de componente sanguine. Asta pentru a putea răspunde solicitărilor zilnice ale celor 13 spitale din județ. Centrul de recoltare are nevoie de minim 50 de donatori pe zi.

Campania se desfășoară în zilele 20,21, 24, 25 și 26 noiembrie între orele 12:30 și 15:30. Oamenii sunt așteptați însă zilnic pentru a dona sânge fiindcă vor avea ca beneficiu câteva avantaje materiale dar și gândul că au ajutat suflete ce merită să trăiască.