INSTRUCTORII AUTO NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ AIBĂ MAI MULT DE ŞAPTE CURSANŢI PE LUNĂ

Preţuri mai mari de la 1 iulie la şcolile de şoferi. Instructorii auto nu vor mai avea voie să aibă mai mult de şapte cursanţi pe lună, astfel că vor fi nevoiţi să dubleze preţurile pentru a putea continua activitatea.

Ministerul Transporturilor dorește să limiteze numărul de ore pe care un instructor auto le poate desfășura într-o lună. Măsura vine ca urmare a unor controale care au avut loc la nivelul școlilor de șoferi. Au fost găsiți instructori care au avut și 600 de cursanți pe an, ceea ce a ridicat numeroase întrebări cu privire la corectitudinea desfășurării cursurilor practice.

Limitarea de la 1 iulie a numărului cursanților se va realiza prin introducerea unui registru unic al cursanților. Astfel reprezentanții din Transporturi vor avea evidența tuturor instructorilor auto, dar și al celor care vor să devină șoferi. Și la nivelul județului Constanța au avut loc mai multe controale amănunțite ale școlilor de șoferi, iar în urma lor, activitatea mai multor instructori a fost suspendată.

Sindicatele doresc să oprească noua inițiativă de limitare a numărului de ore. Acestea au reușit în urmă cu aproximativ două luni blocarea legii prin care erau obligați să își echipeze mașinile cu sisteme de monitorizare.